top of page
Harmony prenatalni test

Harmony prenatalni test

Najosjetljiviji i klinički najispitaniji ifDNA test probira za aneuploidije

Jednostavan test za svaku ordinaciju

Jednostavan test za svaku ordinaciju

Harmony test kit sadrži sve što vam je potrebno za jednostavno vađenje krvi

Brzi, precizni, jednoznačni rezultat

Brzi, precizni, jednoznačni rezultat

Za 7-10 dana od dana vađenja krvi dobit ćete rezultat u obliku isključivo niskog ili visoko rizičnog rezultata za još lakše savjetovanje

Harmony Prenatal test je do danas najosjetljiviji i klinički najispitaniji ifDNA test probira za trisomije 21, 18 i 13 te spolne aneuploidije.

Harmony Prenatal test je do danas klinički najispitaniji ifDNA test probira za trisomije 21, 13 i 18 te aneuploidije spolnih kromosoma. Nakon desetog tjedna trudnoće analizom krvi trudnice Harmony testom se s visokom točnošću postavlja sumnja na postojanje kromosomskih aneuploidija 21.,18., 13. te spolnih kromosoma. Osjetljivost Harmony testa pri otkrivanju Downovog sindroma je prema najnovijoj NEXT studiji veća od 99,9%, dok je broj lažno pozitivnih nalaza 0,06%.

 

Naziv «NIPT» zamijenili smo mnogo točnijim nazivom, «ifDNA testiranje», budući da ono što se analizira iz krvi trudnice jest izvanstanična fetalna DNA (ifDNA). Double i triple test (osjetljivost 60-70%) nisu ništa više ili manje invazivni testovi probira od ifDNA testova, a pitanje o majčinoj dobi ponekad može biti «invazivnije» od svega dosad nabrojanog. Iako je kombinirani probir (osjetljivost 80-90%) u 1. tromjesječju trudnoće i dalje zlatni standard probira, izvedba Harmony testa je daleko premašila sve dosadašnje testove probira za Downov sindrom pa tako i izvedbu kombiniranog probira.

 

Ono što Harmony test posebno izdvaja je iznimno mali udio lažno pozitivnih rezultata, gotovo 90 puta manje u usporedbi s lažno pozitivnim rezultatima kombiniranog probira, što znači da se broj «nepotrebnih» amniocenteza dramatično smanjuje.

 

Napominjemo, dijagnoza aneuploidija se i dalje postavlja isključivo na temelju rezultata invazivnih pretraga, biopsije korionskih resica ili amniocenteze koje ipak nose rizik pobačaja i do 1%.

 

Upitajte nas sve što vas zanima i naručite Harmony test kit i potrebne formulare na 0800 55 88 ili putem e-maila info@medicorus.hr
bottom of page