top of page
Kako se Harmony razlikuje od drugih testova?
Upitajte nas sve što vas zanima i naručite Harmony test kit i potrebne formulare na 0800 55 88 ili putem e-maila info@medicorus.hr

Harmony test koristi patentiranu ciljanu analizu i određuje fetalnu frakciju

 

Kako bi povećali učinkovitost testiranja, tim stručnjaka koji stoji iza Harmony testa osmislio je i patentirao novu tzv. ciljanu metodu analize ifDNA temeljenu na selektivnom sekvencioniranju samo onih kromosoma koje ispitujemo, kromosoma 21,18, 13, X i Y kromosoma. Ova novo razvijena DANSR (Digital Analysis of Selected Regions) metoda koju isključivo Harmony test koristi, ciljano, precizno i još «dublje» analizira samo one kromosome koji nas zanimaju.

 

Ciljana metoda je omogućila i istovremeno određivanje fetalne frakcije u krvi majke, što je od velike važnosti. U kombinaciji s novorazvijenim i patentiranim FORTE algoritmom ( Fetal-fraction Optimized Risk of Trisomy Evaluation), Harmony test u rezultat tj. izračun rizika uključuje i fetalnu frakciju i dob trudnice. Rezultat koji dobivamo Harmony testom je individualizirani rizik za trisomije što ga svakako najviše razlikuje od ostalih.

 

Ciljana metoda analize ifDNA klinički je validirana i u općoj populaciji trudnica, pokazavši da točnost metode ne ovisi o pojavnosti određene kromosomopatije u populaciji već o udjelu fetalne frakcije u uzorku.

 

 

Najveći broj kliničkih slijepih studija na najvećem broju trudnica

 

Osim što je najistraženiji ifDNA test u svijetu s najvećim brojem kliničkih slijepih studija, Harmony Prenatal test je i najčešće korišten test u zapadnom svijetu. Više od 1 000 000 trudnica u preko 100 zemalja svijeta odabralo je Harmony Prenatal test.

 

 

Koristi se u najpriznatijim ustanovama u svijetu

 

O kvaliteti Harmony testa puno govori i činjenica da je jedini ifDNA test koji se koristi u jednoj od najpoznatijih klinika u svijetu, FMF centru (Fetal Medicine Foundation Center) u Londonu, iza koje stoji prof.dr.sc.Kypros Nicolaides, svjetski priznati liječnik fetalne medicine koji je otkrio važnost nuhalnog nabora, a potom i osmislio kombinirani probir.

 

 

Rezultati Harmony testa oslanjaju se na fetalnu frakciju

 

Harmony test je jedan je od rijetkih ifDNA testova koji mjeri i u rezultatima jasno prikazuje udio ifDNA, tzv. fetalnu frakciju, bez čijeg određivanja može lako doći do pogreške u određivanju ne samo spola fetusa već i do pojave lažno negativnih rezultata.

 

Kako bi rezultat bio pouzdan, udio fetalne frakcije u krvi trudnice bi trebao biti veći od 4%.

Prikazani su rezultati nezavisnog istraživanja učinkovitosti pojedinih ifDNA testova.

Rezultati su objavljeni kao pismo uredniku u jednom od najprestižnijih časopisa «Ultrasound in Obstetrics and Gynecology» (UOG). Uzorci krvi dvije 40-godišnje žene poslani su u pet svjetskih laboratorija.

 

Tri laboratorija poslali su rezultat u kojem su pokazali da se radi o ženskim fetusima i to bez aneuploidija, a jedan od tri navedena laboratorija je uspio utvrditi fetalnu frakciju u uzorcima i to 4.3% odnosno 3.9%.

 

Dva laboratorija nisu uspjeli dobiti rezultate. Jedan od njih je utvrdio fetalnu frakciju od 0.6% što je bilo prenisko za objaviti pouzdan rezultat dok drugi laboratorij fetalnu frakciju nije uopće našao.

 

Ove žene nisu uopće bile trudne!!!

 

Iz ovih rezultata možemo zaključiti da je samo jedan laboratorij i jedan test dao posve točan odgovor, a to je bio Harmony prenatalni test.

 

Odaberite najbolji test za vašu trudnicu

 

Na tržištu danas postoje brojni ifDNA testovi. Ono na što obavezno treba obratiti pozornost prilikom odabira testa za vas i vašu trudnicu jest izvedba testa, udio lažno pozitivnih i lažno negativnih rezultata u njihovim studijama. Također treba obratiti pozornost na tip studije, broj uključenih trudnica, poznavanje ishoda trudnoća, a najbitnije je provjeriti da li se određuje i prikazuje fetalna frakcija kao «marker» pouzdanosti ifDNA testa.

bottom of page