top of page
Klinička primjena
Upitajte nas sve što vas zanima i naručite Harmony test kit i potrebne formulare na 0800 55 88 ili putem e-maila info@medicorus.hr

Za sve dobne i rizične skupine, jednoplodne, višeplodne i MPO trudnoće

 

Harmony Prenatal test klinički je validiran za procjenu rizika kromosomopatija u populaciji trudnica kako visokog tako i niskog rizika, a koristi se i u blizanačkim trudnoćama i trudnoćama nastalim nekom od metoda umjetne oplodnje.

 

 

Primarni ili sekundarni probir

 

Harmony test se u kliničkoj praksi može koristiti kao primarni probir već s 10 tjedana gestacije ili kao sekundarni probir nakon kombiniranog probira što je jasno prikazano na slikama.

Harmony test se može napraviti već od desetog tjedna trudnoće svim trudnicama koje to žele. Svaki visokorizični rezultat Harmony testa iziskuje potvrdu invazivnom dijagnostičkom metodom. Potrebno je napomenuti da i u slučajevima negativnog Harmony testa, a kad je ultrazvukom izmjeren nuhalni nabor >3.5mm ili uočena veća fetalna anomalija, preporuča se ipak učiniti amniocentezu ili biopsiju korionskih resica jer bi se moglo raditi o kromosomopatiji koju Harmony ili bilo koji drugi ifDNA test ne prepoznaju.

Harmony test se koristi kao sekundarni probir kod onih trudnica čiji je rezultat kombiniranog probira umjerenog rizika. Treba uzeti u obzir da granica umjerenog rizika kod kombiniranog testa od 1:101 – 1:2.500 nije fiksna već ovisi o faktorima poput financijske situacije pojedine zemlje ili populacije, a ovdje je predložena isključivo kao model.

S obzirom da nije nađen značajan tjedni porast fetalne frakcije prije trećeg tromjesječja trudnoće, nije potrebno čekati kasniju gestacijsku dob za Harmony test.

bottom of page