top of page
Prednosti i nedostaci testa
Upitajte nas sve što vas zanima i naručite Harmony test kit i potrebne formulare na 0800 55 88 ili putem e-maila info@medicorus.hr

Prednosti Harmony testa su višestruke i svakako nadilaze njegove manjkavosti.

 

Uzorkovanje je tehnički vrlo jednostavno i lako izvedivo. Zahtijeva vađenje venske krvi trudnice u epruvete iz predviđenog kita, koji se čuva na sobnoj temperaturi, a posebno je dizajniran za jednostavan transport do laboratorija u kojem se vrši testiranje. Testiranje se može napraviti već od deset tjedana trudnoće, a rezultati su dostupni za 3 do 5 radnih dana od dana vađenja krvi. Rezultati su iskazani u obliku visokog ili niskog rizika za pojedinu trisomiju, a rezultata umjerenog rizika gotovo da i nema. Harmony test je neinvazivna metoda probira i ne nosi rizik od pobačaja.

 

Potrebno je naglasiti da se za 1-3% trudnica ne uspijeva dobiti rezultat nakon prvog vađenja krvi. Tehnički i logistički razlozi su premostivi pa ćemo nakon drugog vađenja i analize krvi trudnice ipak dobiti rezultat.

 

Za 1,3% trudnica nije moguće dobiti rezultat Harmony testa niti nakon drugog vađenja krvi, a razlozi koji se navode su preniski udio fetalne frakcije DNA (ff<4%) ili pak nemogućnost razdvajanja majčine i fetalne frakcije iz još nepoznatog razloga.

bottom of page