top of page
Zašto odabrati Harmony?

Visoko pouzdan test s malim broj lažno pozitivnih i lažno negativnih rezultata

 

Harmony Prenatal test je najtočniji od svih dosad poznatih tradicionalnih testova, kao što su double test, triple test ili kombinirani probir. Double i triple test mogu previdjeti i preko 30% fetusa s Down sindromom, dok kombiniranim probirom možemo previdjeti njih i do 15%.

Harmony Prenatal test prema najnovijoj NEXT studiji otkriti će više od 99,9% odnosno sve fetuse s Downovim sindromom.

 

 

Manje stresa i nepotrebnih invazivnih pretraga

 

Harmony test daje iznimno mali broj lažno pozitivnih rezultata.

Ako 100 000 trudnica testiramo Harmony testom, manje od 60 trudnica će dobiti pogrešan, lažno pozitivan rezultat tj. postaviti će se lažna sumnja da se radi o trudnoći s Downovim sindromom. Usporedbe radi, kombiniranim probirom bi se u istoj populaciji trudnica, gotovo 5000 trudnoća pogrešno proglasilo trudnoćama s Downovim sindromom.

 

Iz ovoga možemo zaključiti da se zbog izuzetno niske stope lažno pozitivnih rezultata Harmony testa smanjuje ne samo nepotrebna anksioznost trudnica, nego i broj nepotrebnih invazivnih testova, poput amniocenteze ili biopsije korionskih resica, koji nose rizik od neželjenih pobačaja.

 

 

Najveći broj kliničkih slijepih studija na najvećem broju trudnica

 

Osim što je najistraženiji ifDNA test u svijetu s najvećim brojem kliničkih slijepih studija, Harmony Prenatal test je i najčešće korišten test u zapadnom svijetu.

Više od 400.000 trudnica u preko 100 zemalja svijeta odabralo je Harmony Prenatal test.

 

 

Koristi se u najpriznatijim ustanovama u svijetu

 

O kvaliteti Harmony testa puno govori i činjenica da je jedini ifDNA test koji se koristi u jednoj od najpoznatijih klinika u svijetu, FMF centru (Fetal Medicine Foundation Center) u Londonu iza koje stoji prof.dr.sc. Kypros Nicolaides, svjetski priznati liječnik fetalne medicine koji je otkrio važnost nuhalnog nabora, a potom i osmislio kombinirani probir.

 

 

Harmony test mjeri i prikazuje fetalnu frakciju

 

Harmony test je jedan je od rijetkih ifDNA testova koji mjeri i u rezultatima jasno prikazuje udio ifDNA, tzv. fetalnu frakciju. Kako bi rezultat bio pouzdan, udio fetalne frakcije u krvi trudnice bi trebao biti veći od 4%. Ukoliko test ne određuje fetalnu frakciju može lako doći do pogreške u određivanju spola fetusa (rezultat će biti prema majčinoj iDNA tj. ženski) i do, mnogo važnije, pojave lažno negativnih rezultata. Test koji ne mjeri fetalnu frakciju lako će vam zabunom reći da vaš fetus nema Down sindrom, a zapravo ima. Opširnije objašnjenje možete pronaći ovdje.

Upitajte nas sve što vas zanima pozivom na naš besplatni broj telefona
0800 55 88 ili putem e-maila info@medicorus.hr
bottom of page